От 15 ноември водачите, които не отговарят на условията ще бъдат глобявани

...
От 15 ноември водачите, които не отговарят на условията ще бъдат глобявани
Коментари Харесай

АПИ напомня: Шофьори, сменете гумите на колите със зимни

От 15 ноември водачите, които не дават отговор на условията ще бъдат глобявани

Пътищата от републиканската пътна мрежа към този момент са в режим на зимно поддържане, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). Оттам припомнят на водачите, че колите би трябвало да бъдат готови за придвижване в зимни условия, макар че към момента на открито температурите са позитивни.

Водачите би трябвало да наблюдават и за положителното техническо положение на транспортното средство. Нека да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване, нужната отдалеченост и да не подхващат внезапни маневри, е апелът на АПИ към водачите.

Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия, затруднява работата на профилираната техника и попречва пътуването на всички останали водачи, припомнят от пътната организация. Областните пътни ръководства и пътноподдържащите сдружения наблюдават метеорологичните прогнози по региони и ще подхващат нужните дейности за обработка на настилките във високопланинските региони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания изключително рано заран, когато температурите са много по-ниски.

Целта е превантивните, а по-късно и снегопочистващите действия да стартират оптимално бързо при прогноза за утежняване на времето, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата. В края на ноември предстоят инспекции на наличните първични материали и техниката за зимно поддържане - снегорини, техника за разпространяване на пясък, каквито се подхващат всяка година. В инспекциите ще вземат участие представители на регионалните пътни ръководства, регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи и други, оповестяват още от АПИ.

Припомняме, че от Министерство на вътрешните работи и АПИ към този момент започнаха така наречен акция " Зима ", която ще продължи през целия месец ноември. Целта е да бъдат готови всички транспортни средства за зимата. От 21 до 30 ноември стартира надзор за техническото положение на транспортните средства и фаровете.

Oт 15 ноември водачите на всички коли без зимни гуми или такива с грайфер под 4 мм. ще бъдат глобявани.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР